A moj szesciolatek do komunii nie pojdzie,nie beda mu ksieza ryc beretu.Dorosnie,jak bedzie chcial to sam to zalatwi.Koniec ciemnogrodu.
Ja podaruję tylko najlepsze życzenie: "Niech ci w życiu Pan Bóg sprzyja".
Ja na komunię dostałem dwa prezenty i to bardzo skromne. Pieniądze też jakieś były, ale ich nie zobaczyłem :D
Ale najważniejszy był dla mnie sam Sakrament. Prezenty i pieniądze to była drugorzędna sprawa dla mnie. Bardziej mnie cieszyło przyjęcie Komunii.
Ja się pytam gdzie są pieniądze z komunii ? ..na razie wszyscy milczą
komunia.. całe szczęście po woli przemijające upokorzenie dzieci przed starymi dziadami w kieckach. Jeszcze ze dwa pokolenia i przestaniemy być zaściankiem Europy. Polacy w końcu się budzą!
Ja nie dawałam koperty. W zeszłym roku moja chrześnica przystępowała do tego Sakramentu i podarowałam jej unikatowe wydanie Biblii oraz złoty łańcuszek z medalikiem ozdobiony kilkoma diamencikami. Zarówno ona jak i jej rodzice byli bardzo zadowoleni.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!